Заместник-министърът на икономиката Димитър Данчев  се срещна с главния управител

...
Заместник-министърът на икономиката Димитър Данчев  се срещна с главния управител
Коментари Харесай

Зам.-министър Данчев се срещна с главния управител на Германо-българската индустриално-търговска камара

Заместник-министърът на стопанската система Димитър Данчев  се срещна с основния шеф на  Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) доктор Митко Василев.

На нея бяха разисквани въпроси, свързани с търговско-икономическите връзки сред двете страни.

В рамките на срещата заместник-икономическият министър показа политиките, функционалностите, както и целите на Министерството на стопанската система и промишлеността. В процеса на диалог стана ясно, че по отношение на бъдещото развиване на индустриалните зони в България, ще бъде прегледана опцията за присъединяване на НКИЗ в EXPO Real /International Trade Fair for Property and Investment/ в Мюнхен. „ Германия е стратегически сътрудник и връзките ще бъдат развивани предпочитано, както на федерално равнище, по този начин и на равнище обособени федерални провинции. Сътрудничеството ни е значимо за нас и разчитаме сполучливото партньорство с министерството да продължи и в бъдеще “, акцентира зам.-министър Данчев.

От своя страна доктор Митко Василев посочи, че през последните години Германия обичайно заема първо място във външнотърговските взаимоотношения с България, като по данни на немската статистика за 11 месеца на 2021 година двустранният стокообмен надвишава равнища от 9 милиарда евро.

По време на срещата бяха разисквани взаимни начинания и предпочитани стопански тематики, които ще основат благоприятни условия за разширение на двустранното съдействие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР